Vicaris Tripel, het 1e bier van Brouwerij Dilewyns,  is een zacht bier met een fruitige toets. Het bier is niet uitgesproken bitter en niet overdreven zoet, waardoor het zeer toegankelijk is voor zowel de geoefende als de niet-geoefende bierliefhebber. De heerlijke afdronk is het resultaat van een rijke hop- en moutsmaak.

Brouwproces

Een tripel is zoals het woord al zegt drievoudig: warme gisting ongeveer 24°, lagering ongeveer 1° en hergisting op fles. Deze tripel heeft zijn aangename smaak te danken aan de manier van brouwen. Het tijdstip van het toevoegen van de twee hopsoorten tijdens het kookproces is hierbij een cruciaal punt. Vicaris Tripel is gebrouwen met 1 soort mout en zonder kruiden.

Ingrediënten

water, mout, suiker, hop en gist.

Bewaren en schenken

Bewaar uw Vicaris Tripel in een donkere kamer/kelder. Het is belangrijk dat het bier steeds rechtopstaand bewaard wordt zodat het niet gemengd wordt met de gist op de bodem.

Plaats het bier enkele uren voor consumptie rechtopstaand in de koelkast. De ideale schenktemperatuur is 6 tot 9°C, indien gewenst kan men dit ook op keldertemperatuur schenken.

Serveer in een droog en proper Vicarisglas. Schenk het bier rustig uit in een schuin glas, breng het glas recht naarmate het flesje 3/4 leeg is. Het flesje wordt tijdens het schenken horizontaal gehouden. Voorzie een schuimkraag van +/- 3cm.

Laat ongeveer 1 cm over in het flesje, dit is de gist. Deze gist geeft een bittere smaak aan het bier. Liefhebbers kunnen dit er uiteraard bijvoegen.

Tip: Stop uw glazen nooit in de vaatwasser, deze leggen een film op het glas waardoor uw schuimkraag afgebroken wordt. Glazen afgewassen met de hand geven het beste resultaat.

Verpakking

Verkrijgbaar in 33cl, 75cl en 30 liter (wegwerpvat).

Foodpairing

Het bier is op culinair niveau een dankbaar bier voor visbereidingen als scampi’s, mosselen enzovoort.
Voor recepten zie pagina ‘Foodpairing’

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress