• Kom langs in onze biershop op woensdag en zaterdag.

Vicaris Generaal is een roodbruin bier van hoge gisting met een mooi getinte schuimkraag en met hergisting op fles en op vat. Deze generaal met smaakevolutie is een bier voor de geoefende bierliefhebber die houdt van een stevig donker bier. Vicaris Generaal mag gerust enkele maanden tot jaren liggen wat zijn uitgesproken karakter ten goede zal komen. De Generaal heeft een zekere bitterheid dankzij het gebruik van hop en gebrande mout.

Brouwproces

Vicaris Generaal is zoals de Tripel ook drievoudig: warme gisting ongeveer 24°, lagering ongeveer 1° en hergisting op fles. Het enige verschil met de Vicaris Tripel is, dat de Vicaris Tripel met 1 moutsoort is gebrouwen en Vicaris Generaal met 3 soorten. Vicaris Generaal is ook zonder kruiden gebrouwen.

Ingrediënten

water, mout, suiker, hop en gist

Bewaren en schenken

Bewaar uw Vicaris Generaal in een donkere kamer/kelder. Het is belangrijk dat het bier steeds rechtopstaand bewaard wordt zodat het niet gemengd wordt met de gist op de bodem.

Plaats het bier enkele uren voor consumptie rechtopstaand in de koelkast. De ideale schenktemperatuur is 6 tot 9°C, indien gewenst kan men dit ook op keldertemperatuur schenken.

Serveer in een droog en proper Vicarisglas. Schenk het bier rustig uit in een schuin glas, breng het glas recht naarmate het flesje 3/4 leeg is. Het flesje wordt tijdens het schenken horizontaal gehouden. Voorzie een schuimkraag van +/- 3cm.

Laat ongeveer 1 cm over in het flesje, dit is de gist. Deze gist geeft een bittere smaak aan het bier. Liefhebbers kunnen dit er uiteraard bijvoegen.

Tip: Stop uw glazen nooit in de vaatwasser, deze leggen een film op het glas waardoor uw schuimkraag afgebroken wordt. Glazen afgewassen met de hand geven het beste resultaat.

Verpakking

Verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75cl

Foodpairing

Op vlak van foodparing is de Generaal een aanrader voor vleesbereidingen als stoofvlees, konijn e.a.
Voor recepten zie pagina ‘Foodpairing’Vicaris Generaal is een roodbruin bier van hoge gisting met een mooi getinte schuimkraag en met hergisting op fles en op vat. Deze generaal met smaakevolutie is een bier voor de geoefende bierliefhebber die houdt van een stevig donker bier. Vicaris Generaal mag gerust enkele maanden tot jaren liggen wat zijn uitgesproken karakter ten goede zal komen. De Generaal heeft een zekere bitterheid dankzij het gebruik van hop en gebrande mout.

EN Brouwproces

Vicaris Generaal is zoals de Tripel ook drievoudig: warme gisting ongeveer 24°, lagering ongeveer 1° en hergisting op fles. Het enige verschil met de Vicaris Tripel is, dat de Vicaris Tripel met 1 moutsoort is gebrouwen en Vicaris Generaal met 3 soorten. Vicaris Generaal is ook zonder kruiden gebrouwen.

Ingrediënten

water, mout, suiker, hop en gist

Bewaren en schenken

Bewaar uw Vicaris Generaal in een donkere kamer/kelder. Het is belangrijk dat het bier steeds rechtopstaand bewaard wordt zodat het niet gemengd wordt met de gist op de bodem.

Plaats het bier enkele uren voor consumptie rechtopstaand in de koelkast. De ideale schenktemperatuur is 6 tot 9°C, indien gewenst kan men dit ook op keldertemperatuur schenken.

Serveer in een droog en proper Vicarisglas. Schenk het bier rustig uit in een schuin glas, breng het glas recht naarmate het flesje 3/4 leeg is. Het flesje wordt tijdens het schenken horizontaal gehouden. Voorzie een schuimkraag van +/- 3cm.

Laat ongeveer 1 cm over in het flesje, dit is de gist. Deze gist geeft een bittere smaak aan het bier. Liefhebbers kunnen dit er uiteraard bijvoegen.

Tip: Stop uw glazen nooit in de vaatwasser, deze leggen een film op het glas waardoor uw schuimkraag afgebroken wordt. Glazen afgewassen met de hand geven het beste resultaat.

Verpakking

Verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75cl

Foodpairing

Op vlak van foodparing is de Generaal een aanrader voor vleesbereidingen als stoofvlees, konijn e.a.
Voor recepten zie pagina ‘Foodpairing’Vicaris Generaal is een roodbruin bier van hoge gisting met een mooi getinte schuimkraag en met hergisting op fles en op vat. Deze generaal met smaakevolutie is een bier voor de geoefende bierliefhebber die houdt van een stevig donker bier. Vicaris Generaal mag gerust enkele maanden tot jaren liggen wat zijn uitgesproken karakter ten goede zal komen. De Generaal heeft een zekere bitterheid dankzij het gebruik van hop en gebrande mout.

FR Brouwproces

Vicaris Generaal is zoals de Tripel ook drievoudig: warme gisting ongeveer 24°, lagering ongeveer 1° en hergisting op fles. Het enige verschil met de Vicaris Tripel is, dat de Vicaris Tripel met 1 moutsoort is gebrouwen en Vicaris Generaal met 3 soorten. Vicaris Generaal is ook zonder kruiden gebrouwen.

Ingrediënten

water, mout, suiker, hop en gist

Bewaren en schenken

Bewaar uw Vicaris Generaal in een donkere kamer/kelder. Het is belangrijk dat het bier steeds rechtopstaand bewaard wordt zodat het niet gemengd wordt met de gist op de bodem.

Plaats het bier enkele uren voor consumptie rechtopstaand in de koelkast. De ideale schenktemperatuur is 6 tot 9°C, indien gewenst kan men dit ook op keldertemperatuur schenken.

Serveer in een droog en proper Vicarisglas. Schenk het bier rustig uit in een schuin glas, breng het glas recht naarmate het flesje 3/4 leeg is. Het flesje wordt tijdens het schenken horizontaal gehouden. Voorzie een schuimkraag van +/- 3cm.

Laat ongeveer 1 cm over in het flesje, dit is de gist. Deze gist geeft een bittere smaak aan het bier. Liefhebbers kunnen dit er uiteraard bijvoegen.

Tip: Stop uw glazen nooit in de vaatwasser, deze leggen een film op het glas waardoor uw schuimkraag afgebroken wordt. Glazen afgewassen met de hand geven het beste resultaat.

Verpakking

Verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75cl

Foodpairing

Op vlak van foodparing is de Generaal een aanrader voor vleesbereidingen als stoofvlees, konijn e.a.
Voor recepten zie pagina ‘Foodpairing’

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress