Vicaris Tripel/Gueuze is een bier van hoge gisting dat ideaal is als dorstlesser voor de lange, warme zomerdagen. Het bier is door het complexe samenspel van Vicaris Tripel en gueuze een uniek type bier. De fruitige en zachte eigenschappen van Vicaris Tripel/Gueuze zijn afkomstig van Vicaris Tripel, de frisse lichtzurigheid krijg het bier mee van de gueuze.

Brouwproces

Voor het maken van dit unieke bier worden beide bieren afzonderlijk gebrouwen op hun originele wijze en nadien herenigd om samen op fles te gaan.

Ingrediënten

water, mout, gefilterde gueuze Boon, suiker, hop en gist.

Bewaren en schenken

Bewaar uw Vicaris Tripel/Gueuze in een donkere kamer/kelder. Het is belangrijk dat het bier steeds rechtopstaand bewaard wordt zodat het niet gemengd wordt met de gist op de bodem.

Plaats het bier enkele uren voor consumptie rechtopstaand in de koelkast. De ideale schenktemperatuur is 6 tot 9°C, indien gewenst kan men dit ook op keldertemperatuur schenken.

Serveer in een droog en proper Vicarisglas. Schenk het bier rustig uit in een schuin glas, breng het glas recht naarmate het flesje 3/4 leeg is. Het flesje wordt tijdens het schenken horizontaal gehouden. Voorzie een schuimkraag van +/- 3cm.

Laat ongeveer 1 cm over in het flesje, dit is de gist. Deze gist geeft een bittere smaak aan het bier. Liefhebbers kunnen dit er uiteraard bijvoegen.

Tip: Stop uw glazen nooit in de vaatwasser, deze leggen een film op het glas waardoor uw schuimkraag afgebroken wordt. Glazen afgewassen met de hand geven het beste resultaat.

Verpakking

Verkrijgbaar in 33cl.

Dit bier biedt door zijn uiteenlopende eigenschappen een uitdaging op vlak van foodparing waarbij het zowel in vlees-, vis- als dessertbereidingen kan verwerkt worden.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress