• Kom langs in onze biershop op woensdag en zaterdag.

  • Bezoek onze brouwerij.

Vicaris Winter heeft een roodbruine kleur met een mooi getinte schuimkraag en een vol veelzijdig smaakpallet. Het is gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het winterbier is het eerste Vicarisbier met kruiden en ideaal om van te genieten tijdens koude  winteravonden. Vicaris Winter is enkel te verkrijgen van november t.e.m. maart (zolang de voorraad strekt).

Brouwproces

Ingrediënten

water, mout, suiker, hop, gist, kruiden

Bewaren en schenken

Bewaar uw Vicaris Winter in een donkere kamer/kelder. Het is belangrijk dat het bier steeds rechtopstaand bewaard wordt zodat het niet gemengd wordt met de gist op de bodem.

Plaats het bier enkele uren voor consumptie rechtopstaand in de koelkast. De ideale schenktemperatuur is 6 tot 9°C, indien gewenst kan men dit ook op keldertemperatuur schenken.

Serveer in een droog en proper Vicarisglas. Schenk het bier rustig uit in een schuin glas, breng het glas recht naarmate het flesje 3/4 leeg is. Het flesje wordt tijdens het schenken horizontaal gehouden. Voorzie een schuimkraag van +/- 3cm.

Laat ongeveer 1 cm over in het flesje, dit is de gist. Deze gist geeft een bittere smaak aan het bier. Liefhebbers kunnen dit er uiteraard bijvoegen.

Tip: Stop uw glazen nooit in de vaatwasser, deze leggen een film op het glas waardoor uw schuimkraag afgebroken wordt. Glazen afgewassen met de hand geven het beste resultaat.

Foodpairing

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress